23 Haziran 2015 Salı

Fibonacci Nedir, Nasıl Uygulanır?

Fibonacci, altın oran %61.8 gibi yüzdelerin piyasa yapıcılar tarafından önemli bulunduğu ve teknik analizde iyi bir verim alındığı için kullanılmaktadır. Bir piyasa yükselirken ya da düşerken direnci kırdığında; destek altına düştüğünde, direnç ve destek aralığında gezdiğinde bile bazı oranların belirlenmesi ile güzel fırsatlar oluşturabilir.

 Dip ve zirve olan alana Fibonacci eklediniz ve direnci kırdığını düşünün! İlk hedef %127.8 bölgesi olup buraya gelince hafif geri çekilip ya da direk kırarak sonraki hedefi yani %138.2 oranına doğru atılım gerçekleştirebilir. Sonraki ise %144 ve en nihayetinde %161.8 ve %261.8’dir. Bunu desteği kırdığında da uygulayabilirsiniz ve bizim önerimiz Fibonacci çalışmasına ek olarak gann derecelerine ait indikatörleri de ekleyerek deneme yapın. Örneğin her 90-180-270-360 derece gibi çizgiler çok verimli olabiliyor.

Fibonacci Uygulama Alanları 


Fibonacci Retracement yukarıdaki belirttiğimiz analizlerde kullanılır ve bir dip ve zirve noktası yeterlidir. En çok dikkate alınan Fibonacci çalışmasıdır. İkinci sırada ise Fibonacci Expansion vardır. Burada çok ince oranlara gerek yoktur. %61.8, %161.8 ve %261.8 gibi oranlara dikkat edin. Gerekli olan dip, zirve, düzeltme ya da tam tersi zirve, dip ve düzeltme noktalarıdır.

Tüm rakamların yazdığımız oranlara göre karşılığı belirlenir. Fibonacci yay ve fibonacci spiral, trend çizgileri de belli bir noktaya kadar geri çekilme ya da yükseliş eğiliminde o bölgede tutunup tutunamayacağını göstermektedir. Örneğin dip, zirve aralığında bu çalışmayı uyguladınız ve yay yarım çember şeklinde grafik üzerine eklendi. Yatırımcılar bu çalışmayı önemsiyor mu önemli olan budur! Pek ilgilenmiyorlarsa kullanmadınız da pek gerek de yoktur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder